εικόνα άρθρου
21 Φεβ 2024

Η Εφορία πρόκειται να εξετάσει προσεκτικά όλα τα ακίνητα και να ελέγξει τους ιδιοκτήτες για να δει ποιοι πρέπει να ελεγχθούν πρώτοι.

Για να ελέγχει τους ανθρώπους που δεν πληρώνουν σωστά τους φόρους τους, η κυβέρνηση πρόκειται να αρχίσει να ελέγχει τα άτομα που έχουν ακίνητα. Θα εξετάζουν πράγματα όπως το πότε πωλούνται ακίνητα, εάν οι άνθρωποι πληρώνουν σε μετρητά και εάν νοικιάζουν την περιουσία τους χωρίς να το πουν στην κυβέρνηση. Θα ελέγχουν επίσης τις παροχές που λαμβάνουν οι γονείς που δεν φορολογούνται. Θα κάνουν συνολικά 2.500 ελέγχους στους φόρους ακίνητης περιουσίας και θα έχουν δύο νέα γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν σε αυτό.Εξετάζουμε και τους ανθρώπους που αγοράζουν και πουλάνε σπίτια για να βεβαιωθούμε ότι ακολουθούν τους κανόνες. 


Εάν κάποιος χρησιμοποιεί χρήματα από παράνομες δραστηριότητες για να αγοράσει ένα σπίτι, θα το ερευνήσουμε. Θα επικεντρωθούμε σε αγορές με μετρητά και δώρα από γονείς χωρίς να πληρώνουμε φόρους. Θα ελέγξουμε αν τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του σπιτιού ταιριάζουν με το εισόδημα που ανέφερε ο αγοραστής στην κυβέρνηση. Εάν δεν ταιριάζει, θα πρέπει να εξηγήσουν από πού προήλθαν τα επιπλέον χρήματα και ίσως χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον φόρους.